sâmbătă, 16 aprilie 2011

Top 3 Fav Recipe!

 
Chiftelulte de Cartofi! No. 3
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
1/2 kg cartofi, 2 oua, 3-4 linguri faina, cimbru,sare, piper, marar

Mod de preparare:
Cartofii curatati de coaja se dau prin razatoarea mica si se pun intr-un castron in care se adauga ouale. Se amesteca cu faina pana cand devin ca o pasta. Se adauga sarea, piperul,cimbrul si verdeturile si se pun (cu lingura sau linurita) la prajit in ulei incins. Se prajesc circa 5-10 min
Se servesc calde. 
Spaghete cu carne tocata! No. 2
Timp de preparare: 30 min 
Ingrediente: 
- 1 lb(450 gr) spaghete
- o lingura ulei de masline
- 500 gr carne de vita tocata ( se poate folosii la fel de bine si de pui)
- 1 ceapa mijlocie
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de oregano uscat
- 75 ml vin alb sec ( se poate folosi si rosu)
- pasta de tomante (sau rosii tocate din comert )
- parmezan
-cimbru, sare, piper, ardei iute (boia sau paprika)
Mod de preparare:
Ceapa tocata se pune la calit cu o lingura de ulei, cimbru,oregano , paprika si o lingurita de sare.
Dupa ce s-a calit, am adaugat usturoiul pisat Se amesteca de citeva ori dupa care se aduga vinul. Amestecam pana cand lichidul scade si alcoolul se evapora,adaugam carnea tocata O prajim un pic, apoi adugam rosiile tocate sau pasta de tomate
Se tine la foc mic 20-30 min. La sfirsit adaug un virf de cutit de piper si potrivesc de sare.
Intre timp se fierb spaghetele, pe care le amestec cu sosul de carne in cratita. Parmezanul il razuiesc dupa ce am pus la fiecare-n farfurie. 
Pe locul 1 din top-ul meu este ce-a mai simpla "reteta" posibil. Este foarte gustoasa!
Dorada la cuptor cu cartofi natur! No. 1
Ingrediente: 
-un peste dorada proaspat
-400 gr Cartofi Albi 
-o lamaie
-marar proaspat
-2 lingurite de ulei de masline 
Mod de preparare:
Pestele se curata (se poate lasa cu tot cu cap si coada) si se infoliaza in aluminiu asezonat cu 4-5 felii de lamaie (coaja se poate indeparta ca sa nu dea gust amar pestelui) se introduce in cuptor incalzit prea alabil.
Intre timp de curata cartofii si se taie cubulete (eventual mai mari pentru a nu se rupe) si se fierb pana devin moi.
Peste cartofii natur se unge cu ulei de masline , adaugand mararul tocat.
ENJOY!

0 comentarii:

How Blog Is ?

|Copyright © 2011 Mihai Duca |. Un produs Blogger.

Anunturi!

Facebook !

Parteneri

Flag Counter

free counters